Iarna echipați-vă mașina cu anvelopele potrivite.


Iarna echipați-vă mașina cu anvelopele potrivite!


Pentru că iarna condițiile meteo sunt radical diferite față de cele din timpul verii, pentru a putea conduce în aceiaşi parametri de siguranță şi performanță aveți nevoie de o anvelopă specială de iarnă. Anvelopele de iarnă sunt recomandate a fi utilizate de la începutul lunii noiembrie până spre sfârşitul lunii martie, adica atunci cand temperaturile scad frecvent sub 7°C.

Mai concret, de ce anvelope de iarnă ?

În condiții de temperatură scăzută, o anvelopă de iarnă:
• Reduce semnificativ distanța de frânare
distanta de franare

 Comparativ cu o anvelopă de vară, cea de iarnă reduce distanta de franare cu aprox. 10% pe un carosabil umed şi cu aprox. 20% pe zapadă. De exemplu, pe carosabil umed, la o temperatură sub 7 grade Celsius, pentru o frânare de 80 km/h cu anvelope de iarna vă sunt necesari 34 de m față de 40 de m cu cele de vară.

• Reduce fenomenul de acva-planare datorită unei drenări mai bune a apei.

acva-planare
• Garantează o aderență mai bună, tracțiune imbunătațită şi siguranță pe zapadă.

aderenta
O anvelopa de iarna prezintă:
- de 5 ori mai multe lamele decat o anvelopa de vară, pentru o aderență optimă pe toate tipurile de carosabil întâlnite pe timpul iernii;
- canale adânci pentru o mai bună evacuare a apei;
- un amestec de cauciuc mult mai suplu, adaptat tuturor tipurilor de carosabil pe timp de iarnă: ud, uscat, acoperit cu zapadă sau înghețat.

Colina Motors vă recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă pe toate cele 4 roți pentru a crește aderența vehiculului dvs. în timpul iernii și înlocuirea acestora atunci cand uzura benzii de rulare scade sub limita de 4 mm.
 
Pentru orice altă informație privind alegerea anvelopelor și/sau serviciile oferite de către Colina Motors, vă stăm la dispoziție la adresa accesorii[at]colina.ro.

Q & A:

1. Anvelopele de iarna trebuie utilizate doar pe zapada?

Anvelopele de iarna sunt proiectate pentru a reactiona rapid pe zapada, dar in acelasi timp ofera performante mai bune comparativ cu cele de vara chiar si pe suprafete uscate sau umede pe parcursul sezonului rece. Acesta lucru este posibil datorita unui grad mai ridicat de aderenta si a unui design adaptat – cu mai multe lamele si santuri mai adanci, care reduc fenomenul de acvaplanare oferind mai multa siguranta si incredere soferului.

2. Dar daca anvelopele de iarna au o performata mai buna decat cele de vara, de ce nu le pot utiliza tot timpul anului?

Anvelopele de iarna sunt proiectate sa asigure cele mai bune performante atunci cand temperatura scade sub 7° C. In timpul verii, compozitia (amestecul de cauciuc), care este mai moale decat al anvelopelor de vara, se uzeaza mult mai repede, fapt ce ar compromite siguranta si performanta.

3. Daca folosesc totusi anvelopele de vara in sezonul de iarna, risc sa pierd controlul vehiculului?

Distanta de franare cu anvelope de iarna se reduce cu pana la 10% pe suprafetele ude si cu pana la 20% pe zapada; aceasta inseamna ca utilizand anvelopele de iarna, la sub 7° C,  ai posibilitatea sa franezi mult mai repede si poti mentine mai usor controlul vehiculului.
 

4. Anvelopele de iarna sunt mai scumpe, de ce sa le cumpar atunci?

Este adevarat sa va trebui sa cumparati doua seturi de anvelope (de vara si de iarna), dar atunci cand folositi anvelopele de iarna cele de vara nu se uzeaza si se mentin in stare perfecta. In acest fel, achizitia unui nou set de anvelope este amanata, beneficiind in acelasi timp de siguranta.

5. Pot monta doar 2 anvelope de iarna pe rotile motoare si sa pastrez anvelopele de vara pe celelalte?
  

Aceasta solutie este complet inacceptabila deoarece: daca masina dvs. are tractiune pe fata, iar anvelopele de iarna sunt montate doar pe fata, exista riscul ca masina sa se roteasca; daca masina dvs. are tractiune pe spate iar anvelopele de iarna sunt montate doar pe acestea, exista riscul ca in viraje masina sa alunece/ sa iasa de pe carosabil.

6. Daca montez anvelope de iarna sunt obligat sa-mi reduc considerabil viteza asa cum se intampla in cazul utilizarii lanturilor de zapada?


Nu. Unele anvelope de iarna permit viteze de pana la 270 km/h, in timp ce utilizand lanturile de zapada nu veti putea depasi 50 km/h. Evident, va trebui sa va incadrati in limitele de viteza maxima stabilite de autoritati si de conditiile de drum.


 

Sfaturi utile - Ultimele materiale
avantaje colina ocazie

Pentru Buy-back/ Trade-in:

Preluare rapida si evaluare gratuita a vechiului autovehicul in 2 locatii.

Discounturi substantiale la achizitia unui nou autovehicul.

Pretul de achizitie se stabileste impreuna cu clientul, in functie de: evaluare, anul de fabricatie si nr. km rulati.

Finantarea noului autovehicul in sistem leasing, prin intermediul Colina Finance, precum si a asigurarii acestuia (RCA si Full-Casco).

Pentru cumparatorii de autovehicule rulate:

Parc de autovehicule rulate, diverse marci, in continua schimbare (posibilitate test-drive)

Garantie 12 luni pentru cutie si motor sau garantia de fabrica data de producator.

Colina Finance este un nou serviciu oferit de Colina Motors, prin care clientii pot beneficia de finantare in sistem leasing pentru achizitia unui autovehicul nou (Ford sau Merecdes-Benz) sau second-hand (orice marca), precum si de asigurarea acestuia (RCA si Full-Casco).

avantaje colina finance, colina motors
oferta zilei de la colina ocazie, colina motors
oferta zilei de la colina ocazie, colina motors
alte site-uri colina motors
Colina MotorsFordMercedes BenzHyundai
Copyright © Colina Motors 2009 - 2020 - Termeni si Conditii / Confidentialitate